Allsvenskan är som bekant över och till slut blev det Djurgården som tog hem SM-guldet efter den jämnaste säsongen på mycket länge. Men, bara för att Allsvenskan är över innebär ju inte det att det inte finns en hel del kul fotboll att titta på även i vinter. På de flesta håll i Europa är fotbollssäsongen i full gång och för ett allsvenskt lag fortsätter faktiskt säsongen ett tag till. 

Champions League

En av höstens stora fotbollshändelser är som brukligt gruppspelet i Champions League, som alltid är sevärt. Tyvärr fick vi inte se något svenskt lag i gruppspelet, då AIK misslyckades i kvalet i somras. Men, vi har ändå fått se en hel del spännande matcher och även några skrällar. Inte minst när Paris Saint Germain tvålade till Real Madrid och vann 3-0 hemma på Parc des Princes i första matchen. PSG är för övrigt redan klara för slutspel trots att två omgångar återstår. Avancemanget säkrades i och med 1-0 segern mot Club Brügge i den fjärde omgången. 

PSG är kanske det lag som imponerat mest såhär långt i Champions League. Laget är det enda tillsammans med Bayern München som har full pott efter fyra matcher och dessutom en målskillnad på 10-0. Bayern München är för övrigt också klara för slutspel, vilket även gäller Juventus. 

De två sista omgångarna av gruppspelet i Champions League spelas 26-27 november och 10-11 december och lär bli riktigt spännande. Inte minst i grupp H där Chelsea, Ajax och Valencia samtliga står på sju poäng inför de två sista matcherna. 

Källa: ‘Markus Rosenberg’ by Anders Henrikson via Wikipedia (CC BY 2.0)

Europa League

För oss svenskar är förstås Europa League mer intressant än Champions League, om man håller på Malmö FF vill säga. Det skånska laget har för andra året i rad lyckats ta sig till gruppspelet i Europa League. Dock lär det bli tufft att upprepa succén från förra hösten när MFF tog sig till hela vägen till slutspel. Med två matcher kvar att spela ligger Malmö på tredjeplats i grupp B, en poäng bakom FC Köpenhamn och Dynamo Kiev. 

Tittar man till exempel hos bet365, där man även kan hitta liveodds på fotboll, man se att oddsen för att Malmö ska sluta topp två i grupp B ligger på 6.50. Detta kan jämföras med FC Köpenhamn och Dynamo Kiev som har ett odds för att sluta topp 2 på 2.20 respektive 2.10. Malmö möter Dynamo Kiev hemma på Swedbank Stadion 28 november och sedan FC Köpenhamn borta 12 december, som dessutom blir veteranen Markus Rosenbergs sista matcher. För att ta sig till slutspel lär det krävas minst en seger och en oavgjord för MFF:s del, kanske till och med två segrar, och det kan bli tufft. 

Premier League

Premier League-säsongen 2019/20 ser ut att kunna bli riktigt klassisk, åtminstone om man håller på Liverpool, som har inlett säsongen strålande. När laget slog främsta rivalen Manchester City hemma på Anfield med 3-1 tog Jürgen Klopp och hans mannar ett stort grepp om guldet och nu är det frågan om något lag kan stoppa Liverpool från att i vår ta hem sitt första ligaguld på 30 år. 

Med spelare som Salah, Mané och Firmino har Liverpool potential att skriva in sig i historieböckerna som ett av de riktigt klassiska Premier League-lagen. Så ta chansen att kolla in Liverpool på lördags- och söndagseftermiddagarna innan det är för sent. 

Source: ‘Anfield panorama’ by Ruaraidh Gillies via Wikipedia (CC BY-SA 2.0)

Kategorier: sport

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem + 7 =