Bild: Unsplash

Fotbollsallsvenskan 2021 drar igång den 10 april, och blir den 97:e upplagan av Sveriges högsta division i fotboll. Under begynnelsen av året har det snackats en hel del om vilka spelare som kommer att värvas till de 16 aktuella klubbarna, och vilka som får tacka för sig. Nedan presenteras en handfull av de hetaste namnen aktuella inför allsvenskan 2021 i några av de mest framstående klubbarna. 

Malmö FF värvar två nytillskott från södra europa

Malmö FF, som under föregående säsong presterade på topp och landade på guldplats i Allsvenskan, berikas 2021 med två internationella stjärnor från södra europa; Veljko Birmancevic och Antonio Colak. För Birmancevic blir det premiär i Allsvenskan där han gör sin allra första säsong. I intervjuer uttrycker han stor glädje över att få spela i Malmö FF, och beskriver det hela som ett betydande kliv i sin karriär; “Att komma till Malmö FF var ett stort steg för mig, jag är jätteglad att komma hit och få utvecklas här” , säger Birmancevic. 

Väntan över för Degerfors IF – tillbaka i Allsvenskan med starka spelare

I 23 år har Degerfors IF kämpat för att ta sig tillbaka till Allsvenskan och efter att klubben tidigare i år besegrade Ljungskile SK i Superettan är man nu äntligen tillbaka i högsta divisionen. Nyvärvade spelare för säsongen är namn som Adhavan Rajamohan, Nicklas Maripuu och Sargon Abraham, som tillsammans med flera nyvärvade spelare tar plats i laget inför Allsvenskan.

Degerfors IF är förnärvarande aktuella i Svenska Cupen, en liga på vilken odds för betting presenteras online. Inom kort möter Degerfors klubben Västerås SK FK, och i skrivande stund ligger oddset på 1.53  för betting på Allsvenskan. Oddset talar alltså just nu för att det blir Degerfors som tar hem segern i mötet mot Västerås. 

Bild: Unsplash

Hamsik klar för storklubben IFK Göteborg

Det har spekulerats vilt kring Marek Hamsik och huruvida han blir en del av Allsvenskan 2021. I början av mars stod det klart att Hamsik skrivit på för den allsvenska klubben IFK Göteborg, där han nu är kontrakterad till att stanna till och med den 30 augusti, med förhoppning om att mittfältaren ska komma i form inför EM 2021. Under föregående säsong av Allsvenskan slutade IFK Göteborg på en tolfte plats och förhoppningen är nu att med hjälp av nyförvärv i toppform maximera prestationerna under året. Det blir spännande att se hur säsongen 2021 blir för IFK Göteborg och hur laget presterar med toppspelare som Hamsik i spetsen.

Ett gäng nya talangfulla spelare i Hammarby IF

Hammarby IF presenterar inför kommande säsong ett antal nya spelare då inte mindre än sju nyförvärv gör entré i klubben. De spelare som värvats är Vladimir Rodic, Abdul Halik Hudu, Astrit Selmani, Jean Carlos de Brito, Mayckel Lahdo, Jón Gudni Fjóluson och sist men inte minst – David Accam. Klubben slutade på åttonde plats i Allsvenskan 2020, och hoppas nu på att hamna i toppen när finalen av Allsvenskan spelas i december.

Det blir spännande att se hur matcherna utspelar sig när avspark för Allsvenskan sker den 10 april när med så många nya och talangfulla spelare kan mycket hända.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + tolv =