I havet av alla sporter som visas på tv eller som det pratas om i media, så finns det några som verkligen sticker ut. Nej, vi pratar inte om cricket, vattenpolo eller synkroniserat konstsim – vilka i alla fall är ganska ovanliga i Sverige. Det finns nämligen sporter som känns som att de är tagna direkt från böckernas värld – och i vissa fall är det faktiskt sant. 

Quidditch
Det finns mängder av sporter som inte är lika vanliga i Sverige som i resten av världen, men som man ändå kan följa och betta på genom bet365 sportspel. Exempelvis kan man följa den amerikanska baseballigan NBL, som bland annat HOU Astros tros vinna med oddsen 3.90, cricket eller rugby. Men det finns nog ingen sport som är så obskyr som Quidditch. 

Den här sporten är väl känd bland Harry Potter-fans, och den som har sett filmerna vet att det är en bollsport som spelas på flygande kvastar. Tyvärr har vi inte den fördelen i ”mugglar-världen”, utan istället spelas sporten genom att deltagarna springer runt med en kvast fastklämd mellan benen. Precis som i böckerna ska man försöka få poäng genom att kasta ”klonken” genom tre ringar som ger olika poäng. I USAklonken” genom tre ringar som ger olika poäng. I USA hålls det till och med mästerskap på universitetsnivå i den märkliga sporten. 

Cheese rolling
Den som kan engelska kan nog redan räkna ut vad den här sporten går ut på, nämligen att rulla iväg en ost. Men sporten är mycket mer än så. När osten har rullats iväg ned för en brant backe är det upp till deltagarna, som startar några sekunder efter att osten har satts i rullning, att jaga efter och försöka fånga den. På grund av de höga hastigheterna som osten kan komma upp i, och då bli ganska tung, har man ersatt den mot en mindre tung replika av en ost. 

Schackboxning
Det här är en sport som flera känner till och den förekommer ofta som exempel när man pratar om riktigt udda sporter. Schackboxning är precis som det låter: boxning och schack. Matcherna är som i vanlig boxning uppdelad i ronder, varav varannan rond består av Schackboxning är precis som det låter: boxning och schack. Matcherna är som i vanlig boxning uppdelad i ronder, varav varannan rond består av 4 minuters schackspelande och 3 minuters boxningschackspelande och 3 minuters boxning. Matchen avgörs när en spelare gör schackmatt eller genom knockout. schackmatt eller genom knockout. 

 

Blindfotboll
Det här är egentligen inte en så obskyr sport som det låter, utan en sport som ofta spelas av personer med olika grader av synskador. Men för att sporten ska vara rättvis måste alla spelare bära ögonbindel. De får sedan direktiv från deltagare som står vid sidan av planen om vart de ska springa, om det är någon i närheten av dem samt hur de ska ta bollen för att göra mål. Utöver det är det samma regler i blindfotboll som i vanlig fotboll. 

Hantis
Enligt skaparna är hantis en extrem bollsport, men man kan likna sporten till pingis utan racket. Deltagarna spelar nämligen med händerna, men för varje slag de gör ska de samtidigt springa runt en plan som består av fyra separata bord.

Kategorier: roligtspel

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − 4 =