Det går att betta på mer än bara sport. Betting har egentligen ingenting med sport att göra, även om de ofta är förknippade med varandra. Det går att betta på alla möjliga tävlingar och händelser. 

Vadhållning, som är det klassiska svenska ordet, är när en eller fler parter satsar på att en viss händelse kommer att sluta på ett visst sätt. Och det kan vara precis vad som helst, vare sig det är en match, ett val eller en prisutdelning. Den enda förutsättningen är att det är en licensierad aktör som sköter speltjänsten.

 

Sport, musiktävlingar och mer

Det finns en anledning till att betting ofta förknippas med sport. Det är utan tvekan den största kategorin och det går till och med att spela på de mest obskyra sporterna. De vanligaste sporterna är däremot fotboll, ishockey och motorsport. I länder som Spanien är fotbollen nästan en religion och vissa spelare har lyfts till skyarna. När Cristiano Ronaldo lämnade Real Madrid för att spela i Juventus utbröt både sorg och ilska. Efter den portugisiske spelaren är det argentinaren Lionel Messi som är den stora stjärnan inom spansk fotboll. FC Barcelona har kontrakt med målskytten till 20/21 men hoppas förlänga det ytterligare, rapporterade bet365. Detta var visserligen innan Barcelona slogs ut av Liverpool i semifinalen i Champions League, trots att spelbolagets odds pekade mot att de var de självklara segrarna. Däremot ser de ut att vinna La Liga före Atletico Madrid och de har oddsen 1,40 för att vinna Copa del Rey-finalen mot Valencia, som spelas i slutet av maj. Och klubbens president tror att Messi kommer att vara kvar längre än honom själv. 

Utöver sport är det många som tycker om att beta på tävlingar som Idol och Eurovision Song Contest. De går till och med att betta på prisutdelningar som Oscarsgalan och Grammysgalan. Det är inte säkert att alla spelbolag erbjuder betting på ovannämnda händelser, men en stor del gör det. Inför Eurovision är Sverige en stark kandidat med John Lundviks låt Too late for Love. Men först måste han kvala in från den andra semifinalen innan han kan vara med i den stora finalen. 

 

Betting går ut på att en spelare satsar pengar på att ett visst utfall sker. Det här behöver inte bara betyda att hen satsar på att ett lag vinner över ett annat eller att en deltagare vinnare över de andra. Det finns olika bettingformer. Det går t.ex. att spela på långtidsspel, vilket är vem som vinner en liga eller ett större mästerskap. Det går att spela på resultat, vilket då är det exakta resultatet i en tävling.  Det är viktigt att veta vad odds innebär och att låga odds innebär större chans till vinst, medan höga odds innebär mindre chans till vinst. Inom trav och hästsport kan betting vara ett totalisatorspel. Det innebär att alla satsningar läggs i en pott och vinstsumman baseras sedan på den totala potten.  

Gemensamt för all betting är det ska stärka upplevelsen. Det blir extra spännande att följa matchen eller tävlingen och är turen på din sida kan det leda till vinst.

Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − ett =