Hälften av matcherna är snartspelade i brittiska premier league och det har som vanligt varit snabba omkastningar i tabellen.

Manchester City har dominerat i de första omgångarna men petades nyligen ned från förstaplaceringen av Liverpool, som har haft en riktigt fin start på säsongen. Den stora snackisen har däremot inte varit de två ovannämnda klubbarnas ledning – som  för närvarande är de enda lagen med över 40 poäng. Istället har dramat kring Manchester United tagit upp rubrikerna och ser ut att göra det ett tag till. 

Liverpool dundrar fram

Liverpool har både haft den nationella ligan och Champions League att fokusera på under hösten. I gruppspelet i Champions League ligger de för närvarande på en tredje plats efter Napoli och PSG, och de jagar fortfarande chansen att ta sig vidare. För att försäkra framgångarna har man nu skrivit ett långtidskontrakt med försvarsstjärnan Joe Gomez, som tyvärr kommer att vara borta resten av året på grund av en fraktur i vänster ben. 

(“THEKOP” (CCBY 2.0) av cchana.)

Problem för Manchester United

Manchester United har inte haften lätt höst och de har kritiserats för såväl sitt spel som för sina utspel. De verkar dessutom inte ha någon tur med sina värvningar. United ligger för närvarande på en sjätte plats efter 16 spelade matcher och de har endast lyckats samla in 26 poäng. Detta har lett till att flera supportrar har krävt Mourinhos avgång – vilket klubben inte verkar ställa sig bakom, i alla fall inte i nuläget. 

Samtidigtfortsätter värvningarna att vara ett problem för klubben. Efter att inte ha lyckats värva varken Toby Alderweireld och Kalidou Koulibaly under sommarens transferfönster ryktas klubben nu vara ute efter Ajax-backen Matthijs De Ligt. Men de är inte de enda. Även Barcelona verkar vara ute efter holländaren och han ska enligt uppgifter redan haft ett möte med den spanska klubben. Samtidigt rapporterar en sajt för betting och nyheter om premier league att Borussia Dortmund-spelaren Manuel Akanjihar tackat nej tillklubben, vars odds att vinna ligan är 501,00. 

(“reddevils.” (CCBY 2.0) av WilliamBrawley.)

Men det finns positiva nyheter, eller i alla fall nästan. Nyligen utsågs svensken Victor Nilsson Lindelöf till månadens spelare av Manchester United-fansen, men lyckan varade bara i några dagar. I en match mot Crystal Palace skadade sig Lindelöf så illa att han kommer att vara borta i tre veckor och hoppas vara tillbaka till jul. 

Inför VAR

Redan nu tittar man på nästa säsong och det är mycket som kommer att bli nytt. Inte nog med att man kommer att göra om spelschemat så att spelarna kommer att få ett längre vinteravbrott, vilket den engelska fotbollsledningen tror ska kunna förbättra landslagets prestationer. Man kommer även att införa VAR. I våras var samtliga Premier League-klubbar emot idéen att införa videodomarsystemet under ligamatcherna, men under hösten har man ändrat åsikt. Från och med säsongen 19/20 kommer VAR att användas för att assistera de vanliga domarna, som har fått mycket kritik för domar som både har väckt ilska och förvåning. VAR används redan i de flesta andra internationella och nationella ligor och användes för första gången under VM i Ryssland tidigare i år. 

Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 14 =