Fotboll kan vara ett grymt spel. Fans ser sitt lag förlora då och då, men vissa förluster är svårare att ta. Det kan vara på grund av motståndaren eller bara poängen. Vissa förluster är så svåra att även om du inte är en fan av något av lagen, kan det vara enkelt att förstå hur förkrossande det kan vara.

En del förluster är så ofattbara att det inte finns någon som har bettat på resultatet. Fotboll är världens mest populära sport, och miljontals människor spelar på matcher i olika ligor över hela världen på bettingsidor som Comeon varje dag. Trots det händer det ibland att inte en enda människa har kunnat förutse resultatet. Då är det skönt att man får en bra välkomstbonus på Comeon som ny spelare, så att man får en ny chans till nästa match.

5. Bayern München mot Rottach-Egern: 20-2

Onsdagen den 8 augusti 2018 krossade Bayern München FC Rottach-Egern 20-2 i en vänskapsmatch före säsongen. Matchen var tänkt att vara en förberedelse inför Bundesliga Champions, men alla spelare ville imponera på den nya chefen. Robert Lewandowski, Sandro Wagner och Kingsley Coman gjorde hat-trick med tre mål vardera. Thomas Muller och James Rodriguez gjorde två mål vardera.

4. Nigerias fotbollsliga: 79-0, 67-0

År 2013 blev världen chockad när två matcher i Nigerias fotbollsliga gav totalt 146 mål. Plateau United Feeders slog Akurba FC med 79-0, och Police Machine FC besegrade Bubayaro FC med 67-0. Lagen spelade om att bli nedflyttade till en lägre liga. De två vinnande lagen startade matcherna med liknande målskillnader och förväntades vinna. Vid halvtid stod det 7-0 respektive 6-0 i matcherna, men målen öppnades av motståndarna under andra halvlek. Nigeria Football Federation (NFF) konstaterade att det något inte gått rätt till, och de fyra klubbarna förbjöds i tio år. Alla inblandade spelare och domare fick förbud på livstid.

3. Australien mot Amerikanska Samoa: 31-0 

År 2001 satte Australien ett nytt internationellt världsrekord genom att slå Amerikanska Samoa med 31-0 i en kvalificeringsmatch till Oceanian World Cup. Anfallaren Archie Thompson satte rekord själv genom att göra 13 mål i matchen. I slutet blev till och med domaren förvirrad och trodde att ställningen var 32-0. Tre dagar före den här matchen hade Australien vunnit med 22-0 mot Tonga. I slutändan fortsatte de att toppa sin grupp för att nå finalen i Japan och Sydkorea med en målskillnad på +66. Matchen är fortfarande den högsta poäng i internationell fotboll, och Australien är inte ens särskilt högt rankat.

4. Mikronesiska laget i Pacific Games: 46-0

År 2015 var inget bra fotbollsår för Mikronesien. De deltog i Pacific Games och förlorade stort mot Vanuatu som var rankade på plats 200 i världen. Trots rankingen gjorde Vanuatu mål ungefär varannan minut. Det blev inte bättre av att de dagarna innan förlorat med 0-30 mot Tahiti och 0-38 mot Fiji. Slutresultatet blev alltså tre förluster och -114 i målskillnad, vilket gav Mikronesien ett rekord i den största förlusten genom tiderna.

I matchen mot Vanuatu stod det 24-0 efter den första halvleken. Vanuatu behövde göra minst 30 mål mer än Mikronesien för att klara sig vidare i turneringen, vilket de alltså gjorde. Trots det dåliga resultatet blev Mikronesien lovade att få komma tillbaka till nästa års Pacific Games. Eftersom Mikronesien inte var medlemmar i FIFA då matchen spelades, registrerades den inte som något officiellt rekord.

Kategorier: nöje

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 17 =