Just nu talas det väldigt mycket om fotboll, det är många som tycker det är spännande och av olika anledningar. En del älskar sporten och är väldigt insatt i den. Andra är mer ute efter matchresultaten. Det finns också många spelare som inte har turen på sin sida, ibland med roligare resultat och ibland med mer sorgliga.

Mikael Lustig skämmer ut sig
Det var under EM i Polen och Ukraina år 2012 som Lustig gjorde det största misstaget som högerback. Zlatan var inte på topp och tappade en markering på spelaren Andrej Sjevtjenko som lyckades ta sig runt honom och nicka en boll mot första stolpen. Där anser många att högerbacken borde ha stått.
Det hela ledde till ett mål och Mikael hade sumpat matchen. Även om Zlatan själv bidrog till förlusten, var det ändå Mikael som fick ta hela skulden. Det slutade inte heller med buande, en del jobbiga intervjuer år efter det hade hänt och sådant som alla spelare får stå ut med när de begår ett misstag.
I det här fallet så ledde det till en hel hashtagg på sociala medier. Under taggen #hållenstolpe fick Mikael Lustig utmärkta råd om hur man kan hålla en stolpe. En del var sarkastiska och höll bokstavligt talat i en stolpe, medan andra var mindre trevliga och hånade honom för det hela.

Christoffer Källqvists olyckor
Det blev för ett tag sedan klart att Källqvist inte längre ska spela på elitnivå. Deprimerande för de som sysslar med sportsbetting hos till exempel bet365, deprimerande för alla fans han haft under åren. Han är onekligen en av de bättre inom Häcken och det är inte av eget val han slutar heller.

Det var redan i september år 2015 som målvakten behövde opereras. Han har haft höftproblem en längre tid och det hela slutade med en ny operation under 2017. Nu under 2018 så blev det helt enkelt för mycket.
Någon som ansågs ha en otroligt ljus framtid med mycket talang, blev istället tvungen att lägga ned karriären för att hans kropp inte klarade av det. Många Häcken-fans kommer att sakna honom, men han gjorde ändå bra ifrån sig under tiden det varade.

EM 2004 var dåligt för många

Zlatan Ibrahimović beim Interview (_IMG4967)

“Zlatan Ibrahimović beim Interview (_IMG4967)” by Gregor Tatschl (CC BY-SA 2.0)

Under kvartsfinalen mot Holland skedde flera misstag, inte minst när det kom till straffar. Matchen var mot Holland och innan så såg många positivt på det hela. Även i början av matchen så såg allting ganska lika ut, det hela slutade dock med en boll i stolpen och hela tolv stycken straffar. Det roligaste här är att två helt andra fick skulden. Något som är positivt är att man anser att resultatet blev några av de tyngsta straffmissarna i modern tid.
Henrik Larsson lyckades med att pricka ribban och Fredrik Ljungberg lyckades träffa bollen i stolpen. Men till skillnad från vad en del nu tänker, så var det inte dessa två som fick skulden för resultatet. Istället blev det Olof Mellberg och Zlatan Ibrahimovic som fick skulden för vad som hände. Vissa har delade uppfattningar om vad som exakt ledde till det här, men oavsett är det tydligt att alla fyra helt klart hade otur här.

Kategorier: spel

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =